Groot assortiment kunstgras

Aan huis geleverd

Goede prijs/kwaliteit

Tevreden klanten

FAQ

FAQ kunstgras

Banner kunstgras

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

  • Weinig onderhoud
  • Geen gebruik van pesticiden of sproeistoffen
  • Maaien, bemesten en verticuteren is verleden tijd
  • Duurzaam en sterk
  • Geen last van allergieën
  • Waterdoorlaatbaar, geen modder of plassen
  • Het hele jaar door een mooi groen gazon
  • Dé oplossing voor moeilijk begroeibare plaatsen

Hoe onderhoud ik kunstgras?

Kunstgras vraagt heel weinig onderhoud, regelmatig even opborstelen en klaar. Gevallen blaadjes en takjes worden best verwijderd met een stevige borstel of bladblazer. Ontlasting van je huisdier kan je opscheppen en even wegspoelen met wat water. Af en toe gebeurd het dat onkruid groeit in het kunstgras. Je kan het onkruid (met wortel) met de hand verwijderen.

Kunnen huisdieren veilig spelen op het kunstgras?

Huisdieren zoals katten, honden,... kunnen perfect op kunstgras. Urine loopt netjes door naar de ondergrond en ontlasting kan opgeschept worden en met wat water weggespoeld worden. Zorg voor een goede bevestiging van het kunstgras d.m.v. hardhoudbalken of azobé paaltjes. Zo voorkom dat je hond het kunstgras lostrekt en mogelijk kwetsuren oploopt door losgekomen vijzen of haken.

Groeit er onkruid in het kunstgras?

Onder het kunstgras wordt een geotextiel aangebracht die ervoor zorgt dat onkruid niet kan doorgroeien. Af en toe gebeurd het toch eens dat er onkruid groeit. Je kan het onkruid (met wortel) met de hand verwijderen.

Is er garantie op het kunstgras?

Op het kunstgras van Natuurlijk kunstgras is er een garantie van 10 jaar op kleurvastheid (UV resitent) en structuur. Daarnaast garandeert een goede plaatsing een langere levensduur.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Kunstgras wordt geplaatst op een goed drainerende ondergrond met licht gestabiliseerd rijn- of lavazand. Bij het plaatsen van kunstgras op een bestaand terras wordt er gebruik gemaakt van een drainbase. Drainbase is een waterdoorlaatbare draagstructuur die zorgt voor het bufferen en infiltreren van het regenwater.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

De hoeveelheid kunstgras is afhankelijk van verschillende factoren: soort kunstgras, oppervlakte/afmetingen, vorm van het gazon, kijkrichting, snijverlies, …

Voorzie na het opmeten aan de buitenzijde en aangrenzende stukken 5 cm reserve

Waarom geotextiel gebruiken?

Dankzij geotextiel zorgen we ervoor dat onkruid niet kan doorgroeien in het kunstgras. Een tweede voordeel is dat het geotextiel knarsen voorkomt tijdens het betreden van het kunstgras.

Waarvoor dienen hardhoutbalken?

Kunstgras plaats je voor jaren vandaar dat het heel belangrijk is de grasmat goed vast te maken. Rechtstreeks vastschroeven in de fundering is minder aan te raden. Door het kunstgras vast te maken op de hardhoutbalken voorkom je dat de wind of hond met de grasmat gaat lopen.

Is inzanden noodzakelijk?

Inzanden is niet verplicht maar wel sterk aan te raden. Het invulzand zorgt voor extra gewicht en stabiliteit op het kunstgras. Het helpt ook het gras terug recht duwen waardoor de levensduur wordt verlengd. Door gebruik te maken van invulzand wordt een deel van het zonlicht weerkaatst waardoor het aangenamer en koeler aanvoelt.

De hoeveelheid invulzand is afhankelijk van het gekozen type kunstgras.

Opgelet: gebruik voor kunstgras geen gewoon zand maar speciaal invulzand voor kunstgras.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn:

  • 50 euro
  • gratis vanaf 750 euro

Mijn kunstgras nog niet ontvangen, wat nu?

Normaalgezien ontvang je de bestelling binnen een aantal werkdagen. Neem contact op met onze klantenservice indien dit niet het geval is.

Bezorgen en betalen

Na het kiezen je kunstgras en de bijhorende benodigdheden komt alles in het winkelwagentje terecht.

Na de online betaling krijg je een orderbevestiging per mail. De bezorging gebeurt meestal binnen 5 werkdagen.

Annuleren en retourneren

Annuleren van een bestelling kan kosteloos zolang de bestelling niet verzonden is. Is de bestelling reeds verzonden bezorgen wij de aankoopsom (verzendkosten in mindering gebracht) terug na ontvangst van de retourzending. Na ontvangst kan het kunstgras tot 14 kalenderdagen geretourneerd worden. Het kunstgras kan alleen ongebruikt teruggezonden worden. Natuurlijk kunstgras zal na ontvangst de aankoopsom, excl. de verzendkosten, terugstorten. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. Alle annuleringen en retourneringen dienen schriftelijk per mail naar info@natuurlijkkunstgras verzonden te worden. Vermeld hierbij je naam, bestelnummer, jouw bankrekeningnummer en artikelen die je wenst te annuleren/retourneren.

Andere vraag? Contacteer ons